Rahkaletut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Fruktoosi, hedelmäsokeri 12 g 3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala60 g    192 kcal9 g35 g1,6 g6 g
Maitojuoma, profeel, valio200 g    40 kcal6,6 g3,6 g0 g3 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 60 g1,7 kpl   25 kcal5,9 g0,2 g0,1 g0 g
Kananmuna, omega, kuoreton 60 g1,1 kpl   83 kcal7,5 g0,2 g5,9 g0 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Ruokasuola jodioitu 3 g 0,4 tl0,2 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
664 g    701 kcal57 g66 g23 g9 g
Ravintosisältö / annos166 g    175 kcal14 g16 g5,9 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal8,5 g10 g3,5 g1,4 g
Tee lettutaikina maidosta, kananmunista, spelttijauhoista ja rahkasta.

Mausta suolalla ja sokerilla.

Öljyn voi lisätä joko taikinaan tai pannulle.

Anna taikinan turvota noin puolituntia.

Annoksesta tulee noin 25-30 lettua (lettupannulla paistettuna).