Rahka-raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g50 g    330 kcal0 g0 g37 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 100 g 20 tl6,7 rl 27 kcal3,3 g3,1 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu63 g1,1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,7 g0 g
Sokeri 100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai110 g  11 rl1,7 dl385 kcal13 g78 g2,3 g3,3 g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)60 g    222 kcal8,4 g33 g4,8 g6,6 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Leivinjauhe5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Raparperi, tuore135 g    42 kcal0,9 g7,4 g0,1 g1,9 g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g100 g 20 tl6,7 rl1 dl65 kcal11 g4,2 g0,3 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 100 g 20 tl6,7 rl 27 kcal3,3 g3,1 g0 g0 g
Fruktoosi35 g    140 kcal0 g35 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu63 g1,1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,7 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
931 g    1851 kcal54 g276 g56 g12 g
Ravintosisältö / annos58 g    115 kcal3,4 g17 g3,5 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    199 kcal5,8 g30 g6 g1,3 g
Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.