Kevyet mustikkalätyt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustikka metsä- 200 g  17 rl3,3 dl88 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 300 g 60 tl20 rl3 dl102 kcal9 g15 g0,3 g0 g
Leivinjauhe 13 g 2,5 tl0,8 rl 22 kcal0,7 g4,7 g0 g0,1 g
Vehnäjauho sunnuntai280 g    980 kcal34 g199 g5,9 g10 g
Kananmuna kuorineen punnittu 360 g6 kpl   452 kcal40 g0,9 g33 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1154 g    1644 kcal84 g232 g40 g17 g
Ravintosisältö / annos192 g    274 kcal14 g39 g6,6 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal7,3 g20 g3,5 g1,4 g
6 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivijauhetta
3 dl rasvatonta maitoa
0,5 tl suolaa
mustikoita

Erottele munat ja valkuaiset.

Sekoita keltuaisten joukkoon jauhot, leivinjauhe ja maito.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolan kera.

Yhdistä valkuaisvaahto nostellen keltuisseokseen.

Lämmitä teflonpinnotteinen paistinpannu keskilämpöiseksi.

Levitä taikinaa pannulle ja lisää mustikoita taikinan päälle.

Paista pari minuuttia ja käännä.

Paista toista puolta, niin että se saa väriä.