Linssimuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Chili-tomaattimurska, Pirkka (500g)400 g  27 rl4 dl140 kcal6,4 g28 g0,4 g5,6 g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g150 g    39 kcal1,8 g7,2 g0,3 g2,6 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punainen linssi risenta 500g=6dl156 g    474 kcal39 g78 g1,6 g14 g
Kidneypavut chilikastikeessa 410g (Rainbow)700 g    840 kcal62 g133 g7,7 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14 g    126 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1820 g    1619 kcal110 g246 g24 g22 g
Ravintosisältö / annos182 g    162 kcal11 g25 g2,4 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal6 g14 g1,3 g1,2 g
Linssimuhennos

1 iso tai 2 pientä sipulia
2 dl huuhdottuja punaisia linssejä
4 dl kasvislientä (eli siis 4 dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
1 prk chili-tomaattimurskaa
2-3 dl liotettuja, keitettyjä kidneypapuja (myös valmissäilykepavut käyvät hyvin)
(1/2 - 1 tl mustapippuria)+ valkosipulia ja chiliä.

Silppua sipuli, ja keitä sipulisilppua ja linssejä kasvisliemessä noin 5-6 minuuttia.

Lisää tomaattimurska, pavut ja halutessasi mustapippuria.

Keitä vielä noin 15-20 minuuttia.