Jauhelihasapuska

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%500 g    645 kcal104 g0 g25 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi10 g    27 kcal0,3 g5,3 g0,5 g0,1 g
Keittojuures, Pirkka400 g    100 kcal4 g18 g1,2 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Kukkakaali 600 g1 kpl  15 dl144 kcal11 g13 g1,8 g14 g
Persilja 60 g  30 rl 16 kcal0,8 g0,7 g0,1 g4,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1810 g    1085 kcal122 g50 g39 g24 g
Ravintosisältö / annos1810 g    1085 kcal122 g50 g39 g24 g
Ravintosisältö / 100g100 g    60 kcal6,7 g2,7 g2,2 g1,3 g
Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...