Juhlava kaurapuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g60 g    216 kcal8,6 g35 g4,2 g5,6 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 250 g 50 tl17 rl2,5 dl114 kcal7,5 g12 g3,8 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
460 g    330 kcal16 g47 g8 g5,6 g
Ravintosisältö / annos460 g    330 kcal16 g47 g8 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal3,5 g10 g1,7 g1,2 g
Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.