Kinnku-pekonipiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus100 g    350 kcal14 g0,5 g32 g0 g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g100 g    127 kcal12 g4 g7 g1 g
Flora kevyt ruoka 7%50 g    43 kcal0,5 g2,3 g3,5 g0 g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g100 g    120 kcal3,4 g3,6 g10 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl17 kcal1,7 g2,5 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu200 g3,3 kpl   252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g400 g    1480 kcal18 g124 g100 g15 g
Juustoraaste Arla Magre 17%80 g    224 kcal23 g2 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1080 g    2612 kcal95 g140 g184 g16 g
Ravintosisältö / annos108 g    261 kcal9 g14 g18 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    242 kcal8,8 g13 g17 g1,5 g
Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.