Taboulleh

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 50 g    114 kcal2,5 g8,8 g7 g2,9 g
Persilja 10 g  5 rl 2,7 kcal0,1 g0,1 g0 g0,8 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Tomaatti 100 g0,8 kpl   23 kcal0,6 g3,5 g0,3 g1,4 g
Kurkku 90 g0,2 kpl  2 dl10 kcal0,5 g1,3 g0,1 g0,6 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 200 g   1,7 dl370 kcal9 g63 g7,8 g3,2 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore25 g    6,3 kcal0 g2,3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
530 g    754 kcal13 g81 g40 g9 g
Ravintosisältö / annos133 g    189 kcal3,3 g20 g10 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal2,5 g15 g7,6 g1,8 g
Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.