Herkkusienivuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy10 g    88 kcal0 g0 g10 g0 g
Vehnäjauho sunnuntai50 g    175 kcal6 g36 g1,1 g1,8 g
Oltermanni 17%100 g    270 kcal30 g0 g17 g0 g
Kevytmaito hyla (Valio)500 g    230 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Purjosipuli 60 g0,3 kpl   14 kcal1,1 g1,4 g0,1 g1,3 g
Tomaatti 625 g5 kpl   142 kcal3,5 g22 g1,9 g8,7 g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl11 g    35 kcal0,8 g1,8 g2,6 g0 g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g200 g    672 kcal16 g142 g4,4 g9 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Herkkusieni, tuore Pirkka200 g    50 kcal5 g6 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1866 g    1709 kcal80 g238 g45 g23 g
Ravintosisältö / annos187 g    171 kcal8 g24 g4,5 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    92 kcal4,3 g13 g2,4 g1,2 g
Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.