Vastustamaton suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton100 g    180 kcal4,5 g5,5 g15 g4 g
Suklaa tumma 50 g0,3 kpl   258 kcal2 g27 g16 g2,7 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40 g 13 tl6,7 rl1 dl148 kcal7,4 g4,4 g8,7 g12 g
Vaahtoutuva suklaakastike, Pirkka150 g    240 kcal6,1 g26 g13 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Sokeri 120 g40 kpl30 tl10 rl1,4 dl487 kcal0 g120 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
820 g    1996 kcal51 g289 g65 g24 g
Ravintosisältö / annos103 g    251 kcal6,4 g36 g8,2 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    243 kcal6,2 g35 g8 g2,9 g
Vastustamaton suklaakakku

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka-kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
50g taloussuklaata
Kostutukseen:
1 dl appelsiinitäysmehua
Täyte ja kuorrutus:
1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa
Koristeeksi:
1 tlk (425 g) Pirkka-persikkaviipaleita
n. 50 g vihreitä siemenettömiä rypäleitä
n. 25 g taloussuklaata

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää rasva.

Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja rouhittu suklaa keskenään.

Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

Kumoa hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.

Vatkaa suklaakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.

Kostuta pohja appelsiinitäysmehulla ja levitä päälle noin puolet täytteestä.

Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta myös se. Lusikoi loppu täyte kuorrutukseksi kakun pinnalle.

Anna kakun kostua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Koristele kakku valutetuilla persikoilla, puolitetuilla rypäleillä ja rouhitulla suklaalla.

Vinkki! Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä iltana jääkaappiin kostumaan.