Vastustamaton suklaakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton | 100 g | | | | | 180 kcal | 4,5 g | 5,5 g | 15 g | 4 g |
Suklaa tumma | 50 g | 0,3 kpl | | | | 258 kcal | 2 g | 27 g | 16 g | 2,7 g |
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen | 100 g | | 20 tl | 6,7 rl | 1 dl | 33 kcal | 3,3 g | 4,9 g | 0 g | 0 g |
Leivinjauhe | 15 g | | 3 tl | 1 rl | | 26 kcal | 0,8 g | 5,7 g | 0 g | 0,1 g |
Kaakaojauhe, sokeroimaton | 40 g | | 13 tl | 6,7 rl | 1 dl | 148 kcal | 7,4 g | 4,4 g | 8,7 g | 12 g |
Vaahtoutuva suklaakastike, Pirkka | 150 g | | | | | 240 kcal | 6,1 g | 26 g | 13 g | 0 g |
Vanilliinisokeri, teelusikka | 5 g | | | | | 20 kcal | 0 g | 5 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 120 g | 40 kpl | 30 tl | 10 rl | 1,4 dl | 487 kcal | 0 g | 120 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 110 g | 2 kpl | | | | 157 kcal | 14 g | 0,3 g | 11 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 130 g | | | 13 rl | 2 dl | 446 kcal | 13 g | 91 g | 1,6 g | 4,6 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 820 g | | | | | 1996 kcal | 51 g | 289 g | 65 g | 24 g |
Ravintosisältö / annos | 103 g | | | | | 251 kcal | 6,4 g | 36 g | 8,2 g | 3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 243 kcal | 6,2 g | 35 g | 8 g | 2,9 g |
Vastustamaton suklaakakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka-kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
50g taloussuklaata
Kostutukseen:
1 dl appelsiinitäysmehua
Täyte ja kuorrutus:
1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa
Koristeeksi:
1 tlk (425 g) Pirkka-persikkaviipaleita
n. 50 g vihreitä siemenettömiä rypäleitä
n. 25 g taloussuklaata
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää rasva.
Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja rouhittu suklaa keskenään.
Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Kumoa hieman jäähtyneenä.
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
Vatkaa suklaakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.
Kostuta pohja appelsiinitäysmehulla ja levitä päälle noin puolet täytteestä.
Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta myös se. Lusikoi loppu täyte kuorrutukseksi kakun pinnalle.
Anna kakun kostua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Koristele kakku valutetuilla persikoilla, puolitetuilla rypäleillä ja rouhitulla suklaalla.
Vinkki! Voit tehdä kakun koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä iltana jääkaappiin kostumaan.