Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 20 g0,4 kpl   29 kcal2,5 g0,1 g2,1 g0 g
Vehnäjauho sunnuntai360 g    1260 kcal43 g256 g7,6 g13 g
Grahamjauho, 1 dl105 g    378 kcal14 g72 g3,2 g13 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen75 g    540 kcal0 g0 g60 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Maito, Kevyt250 g 50 tl17 rl2,5 dl115 kcal8 g12 g3,8 g0 g
Sokeri 70 g23 kpl18 tl5,8 rl0,8 dl284 kcal0 g70 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
910 g    2624 kcal71 g410 g77 g27 g
Ravintosisältö / annos46 g    133 kcal3,6 g21 g3,9 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    288 kcal7,8 g45 g8,4 g3 g
Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)