Brita -kakku mansikoilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mansikka 200 g  20 rl4 dl93 kcal1 g17 g0,4 g3,8 g
Vispikerma Flora 20%250 g    550 kcal7,5 g13 g50 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Valkuainen (100g)50 g    21 kcal4,9 g0,8 g0,1 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl335 kcal10 g68 g1,2 g3,4 g
Keltuainen, 20g, annos 20g50 g    32 kcal1,8 g0,1 g13 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen125 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1099 g    2860 kcal29 g324 g164 g7,3 g
Ravintosisältö / annos137 g    356 kcal3,6 g40 g20 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal2,6 g29 g15 g0,7 g
Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.