Hirvihöystö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha 1000 g    1124 kcal211 g0 g30 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g350 g6,4 kpl  3,9 dl95 kcal4,6 g17 g0,7 g6 g
Porkkana 130 g2 kpl   43 kcal0,8 g7,2 g0,3 g3,3 g
Punaviini 150 g 30 tl10 rl1,5 dl106 kcal0,5 g0,3 g0 g0 g
Mustapippuri 3.3 g 1,7 tl0,5 rl 9 kcal0,4 g1,3 g0,1 g0,9 g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g15 g    17 kcal0,8 g3,2 g0,1 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7 g 1,8 tl0,6 rl0,1 dl21 kcal0,8 g1,1 g1,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1675 g    1481 kcal221 g44 g33 g11 g
Ravintosisältö / annos168 g    149 kcal22 g4,4 g3,3 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal13 g2,6 g2 g0,7 g
Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.