Hirvikäristys perinteinen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha 2000 g    2248 kcal423 g0 g60 g0 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Sipuli 250 g4,6 kpl  2,8 dl76 kcal3,1 g12 g0,5 g4,3 g
Suola, annos 3g25 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2475 g    3774 kcal428 g13 g223 g4,3 g
Ravintosisältö / annos124 g    189 kcal21 g0,6 g11 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    152 kcal17 g0,5 g9 g0,2 g
Ruskista ensin voi paistinpannulla, lisää sitten lihapalat ja ruskista ne. Lisää pannuun tai pataan lihalle kaveriksi sipuli , maustepippuria maun mukaan ja kypsennä kypsäksi välillä hämmentäen.

Viimeiseksi lisätään suola.

Maku tarkistetaan.

Nesteeksi voit lisätä vettä tai vichyä mutta maku muuttuu.