Juureskeitto (Sallay)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g50 g    162 kcal5 g38 g1,1 g5,5 g
Linssi-punainen (raaka)71 g    216 kcal18 g36 g0,7 g6,4 g
Juuriselleri 101 g0,2 kpl   32 kcal1,3 g4,6 g0,2 g3,1 g
Palsternakka 113 g3/4 kpl   72 kcal0,6 g13 g0,5 g5,1 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Valkokaali keräkaali 375 g0,3 kpl  9 dl104 kcal4,5 g15 g0,8 g7,9 g
Lihaliemi laimennettu 100 g 20 tl6,7 rl1 dl19 kcal0 g3 g0,6 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10 g 2,5 tl0,9 rl0,1 dl29 kcal1,1 g1,5 g2,1 g0,1 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1650 g    865 kcal34 g129 g22 g35 g
Ravintosisältö / annos330 g    173 kcal6,9 g26 g4,3 g7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    52 kcal2,1 g7,8 g1,3 g2,1 g
Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!