Ratakasvisjauhelihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Auringonkukka täysjyväleipä, Pirkka21 g    40 kcal1,4 g6,7 g0,9 g1,7 g
Juusto, keskiarvo 20 g2,5 kpl   70 kcal5 g0,1 g5,5 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g150 g0,9 kpl30 tl10 rl1,5 dl2 kcal0,5 g0 g0 g0 g
Ylikypsä keittokinkku (Hakala)23 g    25 kcal4,4 g0,3 g0,7 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g5 g    37 kcal0,1 g0,1 g4 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl165 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Tomaatti 50 g0,4 kpl   11 kcal0,3 g1,7 g0,2 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
319 g    350 kcal13 g10 g29 g2,4 g
Ravintosisältö / annos80 g    88 kcal3,2 g2,6 g7,2 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    110 kcal4 g3,3 g9 g0,8 g
Kuullota sipuli (1kpl) ja valkosipuli (5 kynttä puristettuna) paistinpannulla, lisää paprikasuikaleet(1 paprika), munakoiso (1 pieni tai isosta puolet) paloiteltuna ja mausta esim.

mustapippurilla ja merisuolalla.

Kaada kuullottuneet vihannekset pataan, ja lisää sinne pataan myös höyrytetyt tai keitetyt parsakaali (1kpl) ja kukkakaali(1kpl).

Ruskista jauheliha (400g), voit lisätä vielä sipuleita tässäkin vaiheessa jos haluat.

Mausta, maustepippurilla ja paprikalla.

Lisää ruskistettu jauheliha pataan, ripottele lihaliemijauhetta( noin 1-2rkl) kaikkien ainesten joukkoon, kaada päälle kermaa (3dl) ja kruunaa kaikki juustoraasteella halutessasi.

Hauduta uunissa noin 200 asteen lämmössä noin 45 min.

Hyvää salaatin ja vaikka hapankaalin kanssa.