Tomaati Oliivi kastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Basilika, tuore 5 g  2,5 rl0,4 dl1,4 kcal0,2 g0,1 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 41 g 8,1 tl2,9 rl0,5 dl358 kcal0 g0 g41 g0 g
Siemenmix, annos 100g35 g    169 kcal8,5 g2,5 g14 g5,1 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 60 g15 kpl  2 dl119 kcal0,8 g1,1 g12 g2,6 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Tomaatti 500 g4 kpl   114 kcal2,8 g17 g1,5 g7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
656 g    778 kcal14 g23 g68 g15 g
Ravintosisältö / annos328 g    389 kcal6,8 g12 g34 g7,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal2,1 g3,6 g10 g2,3 g
Lohko tomaatit ja asettele ne isoon uunivuokaan.

Murskaa valkosipulit ja sekoita oliiviöljyyn.

Mausta öljy pippurilla ja chilillä mielen mukaan.

Kaada öljy-mausteseos tomaattien päälle.

Paahda tomaatteja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lisää vuokaan pilkotut oliivit ja siemenet.

Sokoita ja paahda vielä 5 minuuttia.

Lisää tuore basilika silppu ja tarjoile esim Tagliatelle pastan kanssa.