Makaroonisalatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)50 g    110 kcal6,6 g0,3 g9 g0 g
Kinkkusuikaleet, korpela [250g]350 g    385 kcal52 g3,5 g18 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g250 g1,6 kpl   85 kcal0,5 g18 g0,8 g4,5 g
Suolakurkku viipaleina ( Felix Maku )150 g    75 kcal0,9 g18 g0,3 g1 g
Oltermanni, perinteinen100 g13 kpl   360 kcal25 g0 g29 g0 g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 100 g14 kpl  1,4 dl74 kcal0,8 g16 g0,4 g1,1 g
Makaroni, pasta 220 g  28 rl4 dl720 kcal22 g146 g2,4 g7,4 g
Rypsiöljy 160 g 32 tl11 rl1,8 dl1415 kcal0 g0 g160 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1407 g    3322 kcal108 g225 g220 g14 g
Ravintosisältö / annos141 g    333 kcal11 g23 g22 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    236 kcal7,7 g16 g16 g1 g
Keitä makaronit, pilko juusto, omena, suolakurkku, kinkku(jos tarvitsee), ja rypäleet makaroonin sekaan.

Tee majonesi munasta, suolasta, sokerista, 1 rkl sinappia ja 2rkl etikkaa(joita ei ole ohjeessa) ja rypsiöljystä.

Majoneesi kannattaa tehdä sauvasekoittimella, jotta vatkaus on tarpeeksi voimakas.

Lisää oljyä noin 1,5-2 dl ohuena nauhana, kunnes majoneesi on tarpeeksi paksua.

Lisää makaroonin joukkoon.

Tarjoillaan kylmänä...

Hyvää ruokahalua!