Omppupiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)70 g    259 kcal10 g39 g5,6 g7,7 g
Vanilliinisokeri, teelusikka1 g    4 kcal0 g1 g0 g0 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 400 g2,5 kpl   179 kcal0,8 g38 g0,4 g7,2 g
Vanilliinisokeri, teelusikka1 g    4 kcal0 g1 g0 g0 g
Leivinjauhe 0.5 g 0,1 tl  0,9 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 75 g  7,5 rl1,2 dl257 kcal7,6 g53 g0,9 g2,6 g
Sokeri 25 g8,3 kpl6,3 tl2,1 rl0,3 dl102 kcal0 g25 g0 g0 g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)70 g    259 kcal10 g39 g5,6 g7,7 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
888 g    2393 kcal37 g235 g140 g25 g
Ravintosisältö / annos89 g    240 kcal3,7 g24 g14 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    270 kcal4,1 g27 g16 g2,8 g
Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min