Possunliha laatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)1300 g22 kpl   1067 kcal23 g229 g1,3 g13 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Sianliha keskiarvo 650 g    1420 kcal119 g0 g106 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7 g 1,8 tl0,6 rl0,1 dl21 kcal0,8 g1,1 g1,5 g0 g
Sipuli 120 g2,2 kpl  1,3 dl36 kcal1,5 g5,8 g0,2 g2 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2892 g    2642 kcal146 g252 g110 g23 g
Ravintosisältö / annos362 g    331 kcal18 g32 g14 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal5,1 g8,7 g3,8 g0,8 g
1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h