Makaronilaatikko norm.

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)60 g    132 kcal7,9 g0,3 g11 g0 g
Pirkka makaroni400 g    1400 kcal52 g280 g7,6 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio)500 g    165 kcal17 g25 g0 g0 g
Jauheliha (sika-nauta) 17%300 g    663 kcal53 g0 g51 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1301 g    2402 kcal130 g308 g73 g0,7 g
Ravintosisältö / annos1301 g    2402 kcal130 g308 g73 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal10 g24 g5,6 g0,1 g
1. Keitä makaroonit kasvisliemi kuution kanssa.

2. Kuori ja paloittele sipuli.

3. Ruskista sipuli ja jauheliha yhdessä ilman rasvaa tai öljyä.

Jauhelihasta lähtee tarpeeksi nestettä siihen.

Halutessa voi lisätä pienen vesi määrän, jos ottaa kovin pohjaan.

Mausta suolalla ja jauhelihamausteella makusi mukaan.

4. Sekoita makaronit ja jauheliha seokseski.

Laita vuokaan.

5. Muna ja maito sekoitetaan ja kaadetaan päälle.

6. Annetaan olla uunissa noin 1h ja 200 asteessa.

HUOM!
Reseptistä tulee ainakin 4 tai 5 henkilölle sopiva annos.