Kotoinen voileipäkakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl2 g    6,6 kcal0,2 g0,3 g0,5 g0 g
Oivariini 30% Balansia, Valio50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl150 kcal1 g1,8 g15 g0 g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl130 kcal26 g4,2 g0,6 g0 g
Kananmuna, keitetty 100 g1,8 kpl   143 kcal13 g0,3 g10 g0 g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 280 g1,4 kpl   91 kcal0,4 g19 g0,3 g4,3 g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy10 g    88 kcal0 g0 g10 g0 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)200 g    80 kcal6,6 g9 g2 g0 g
Herkkusieni, tuore Pirkka200 g    50 kcal5 g6 g0,4 g0 g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast621 g    1801 kcal62 g298 g32 g27 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1763 g    2562 kcal116 g341 g72 g34 g
Ravintosisältö / annos196 g    285 kcal13 g38 g8 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    145 kcal6,6 g19 g4,1 g1,9 g
Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.