Pikku pullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio)500 g    165 kcal17 g25 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho sunnuntai840 g    2940 kcal101 g596 g18 g29 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3 g    9 kcal0,3 g1,8 g0,2 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
35 annosta
1665 g    4555 kcal124 g793 g98 g30 g
Ravintosisältö / annos48 g    131 kcal3,6 g23 g2,8 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    274 kcal7,5 g48 g5,9 g1,8 g
1. Sekoita lämpimään maitoon hiiva niin, että se sulaa.

Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Sekoita myös osa jauhoista sekaan jo vaivaten.

2. Lisää loput jauhot vähitellen ja sulatettu margariini loppuvaiheessa.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa esim.

tiskialtaassa, joka on täytetty lämpimällä vedellä liinan alla 40 min.

3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa takina osiin, jotta sitä on helpompi käsitellä.

4. Pyöritä pikku pullat ja anna kohota pellillä liinan alla ennen paistamista noin 30 min.

5. Voitele vedellä tai maidolla pullat ennen paistamista 225 asteessa keskitasolla 10-15 min.

Huom! Nämä pullat ovat munattomia!