Lasange koti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valio kevyempi pizzajuusto 17%170 g    485 kcal53 g0 g29 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1 g 0,2 tl0,1 rl 0,7 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai30 g  3 rl0,5 dl105 kcal3,6 g21 g0,6 g0,9 g
Rypsiöljy Eldorado24 g    199 kcal0 g0 g22 g0 g
Rasvaton maito HYLA pastöroitu (Valio)500 g    165 kcal17 g25 g0 g0 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g8 g    0,2 kcal0 g0,1 g0,1 g0 g
Jauheliha (sika-nauta) 17%400 g    884 kcal70 g0 g68 g0 g
Lasagne Pasta All´Uovo (Ital d´oro)119 g    419 kcal18 g77 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1762 g    2377 kcal165 g139 g126 g1,7 g
Ravintosisältö / annos441 g    595 kcal41 g35 g31 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal9 g7,9 g7,1 g0,1 g
Jauhelihakastike
1. Ruskista jauheliha yksikseen, lisää jauhelihamauste, purkki tomaattimurskaa ja 1 dl vettä, jolla olet putsannut tomaattimurska purkin.

Käytä puolet ilmoitetusta suolamäärästä maustamiseen eli vain 5g.

Juustokastike
2. Rypsiöljyyn sekoitetaan jauhot ja voimakkaasti sekoittaen maito, jotta ei tule kokkareita.

Sekoita joukkoon suurin osa juustoraaste ja mausta lopulla suolalla ja aromisuolalla.

Huom! Jätä juustoraastetta, että voit laittaa sitä vielä lasangen päälle.

Rakentaminen
3. Laita jauhelihakasteketta alimmaiseksi, levy kerros, juustokasteketta ja levy kerros.

Toista kertaalleen ja levitä juustokastikeen päälle vielä viimeiseksi loput juustoraasteesta.

4. Anna olla uunissa noin 30 min 225 asteessa.

Tarkkaile, ettei pinta ala tummua liikaa.

Voit peittää leivinpaperilla, jos tummuu.

Anna vetäytyä peitettynä noin 10-15 min ennen tarjoilua.