Kinkku-paprika-piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa150 g    450 kcal35 g0 g35 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu204 g3,4 kpl   257 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Kinkkukuutio (Portti), annos 300g125 g    163 kcal14 g1,9 g11 g0 g
Paprika vihreä 30 g0,2 kpl   6,4 kcal0,3 g0,8 g0,1 g0,6 g
Paprika, punainen50 g    13 kcal0,5 g2,3 g0,2 g1 g
Juokseva Sunnuntai, Raisio, lakton25 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 1.6 g 0,2 tl0,1 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1053 g    1946 kcal94 g125 g117 g7,3 g
Ravintosisältö / annos132 g    244 kcal12 g16 g15 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal8,9 g12 g11 g0,7 g
Pohja: Sekoita vehnäjauho, kuivahiiva ja suola keskenään, lisää sitten vesi ja voi ja sekoita.

Anna taikinan nousta täytteen teon ajan.

Täyte: Pilko ensin paprikat pieneksi kuutioksi.

Riko 3 kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki (ei siis mitään vaahtoa tarvitse tehdä), lisää paprikat, kinkku, juustoraaste ja kerma.

Voit halutessasi maustaa pippurilla.

Kauli/painele taikina vuokaan ja kaada päälle täyte.

Paista 200 asteessa n. 30-40 min.

Hyväksi todettu "juhlaruoka" esim.

voileipäkakun tilalle.

Maistuu yleensä myös perheen pienimmille ^^. Terveellisemmän piiraasta saa helposti muuttamalla paprika-kinkku suhdetta ja valitsemalla kevyempää juustoa/kermaa.

Säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja on hyvää kylmänä ja lämpimänä.