Kesäkurpitsalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1000 g2,9 kpl   181 kcal5,6 g25 g4 g7 g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g150 g    515 kcal18 g101 g1,2 g12 g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 500 g 100 tl33 rl5 dl214 kcal17 g24 g5 g0 g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g25 g    170 kcal0,3 g0,3 g19 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Juustoraaste Arla Magre 17%150 g    420 kcal44 g3,8 g26 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500 g4 kpl   102 kcal3 g19 g1,5 g7 g
Parmesaani raaste, Somerfield10 g    39 kcal3,3 g0 g2,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2365 g    1742 kcal94 g194 g59 g27 g
Ravintosisältö / annos394 g    290 kcal16 g32 g10 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal4 g8,2 g2,5 g1,1 g
Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.