Kylmäsavulohisosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tilli, tuore 15 g  5 rl 4,5 kcal0,6 g0,1 g0,1 g0,3 g
Kirjolohifilee kylmäsavustettu 150 g10 kpl   261 kcal26 g0 g17 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Kalaliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,2 g7,5 g3,1 g0,2 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos20 g    144 kcal0,1 g0,1 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2507 g    1944 kcal53 g174 g109 g12 g
Ravintosisältö / annos418 g    324 kcal8,9 g29 g18 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal2,1 g6,9 g4,3 g0,5 g
Lohko kuoritut perunat (rosamunda) ja kuutioi sipuli (tai purjo).

Freesaa näitä hetki kattilassa oivariiinissa (tai öljyssä).

Lisää vesi ja kalaliemikuutiot.

Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta sauvasekoittimiella.

Lisää kerma (voit vaihtaa vähemmpi rasvaiseen tai pienentää määrää), suikaloitu kylmäsavulohi ja tilli.

Kuumenna keitto kiehumispisteeseen.

Maistele ja mausta tarvittaessa suolalla ja sitruunapippurilla.