Jogurttiporkkana sämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 585 g  59 rl9 dl2007 kcal60 g410 g7 g21 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl200 g    88 kcal8,6 g11 g1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1127 g    2546 kcal72 g429 g53 g24 g
Ravintosisältö / annos1127 g    2547 kcal72 g429 g53 g24 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal6,4 g38 g4,7 g2,1 g
1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min