Poropiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Poronkäristys 480 g  28 rl5,7 dl681 kcal84 g0 g38 g0 g
Paprika punainen 60 g0,4 kpl   18 kcal0,6 g2,7 g0,2 g1,1 g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g400 g    1480 kcal18 g124 g100 g15 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Kananmuna 50g(kpl)150 g    189 kcal17 g0,5 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1440 g    2537 kcal128 g144 g159 g19 g
Ravintosisältö / annos180 g    317 kcal16 g18 g20 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    176 kcal8,9 g10 g11 g1,3 g
Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!