Mehevä kasvispaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika punainen 53 g0,3 kpl   16 kcal0,5 g2,4 g0,2 g1 g
Kevyempi pizzajuusto (Valio), annos 100g81 g    227 kcal25 g0 g14 g0,8 g
Tomaatti 133 g1,1 kpl   30 kcal0,7 g4,6 g0,4 g1,9 g
Creme bonjour 14% valkosipuli97 g    165 kcal7,3 g2,4 g14 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 363 g1 kpl   66 kcal2 g9 g1,5 g2,5 g
Porkkana 149 g2,3 kpl   49 kcal0,9 g8,3 g0,3 g3,8 g
Herkkusieni 249 g17 kpl  8,3 dl40 kcal5,2 g0,7 g0,8 g3,7 g
Sipuli 49 g0,9 kpl  0,5 dl15 kcal0,6 g2,4 g0,1 g0,8 g
Kananmuna kuoreton 207 g3,8 kpl   295 kcal26 g0,6 g21 g0 g
Grahamjauho luomu (Pirkka) (Pirkka), annos 50g20 g    64 kcal2,8 g12 g0,6 g2,6 g
Vehnäjauho puolikarkea 41 g  4,1 rl0,6 dl141 kcal4,2 g29 g0,5 g1,4 g
Vesi, vesijohtovesi 146 g 29 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 71 g 14 tl5,1 rl3/4 dl381 kcal0,6 g0,5 g43 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1659 g    1487 kcal76 g71 g96 g19 g
Ravintosisältö / annos1659 g    1487 kcal76 g71 g96 g19 g
Ravintosisältö / 100g100 g    90 kcal4,6 g4,3 g5,8 g1,1 g
Pohja:
noin 70 g margariinia
1½ dl vettä
½ tl suolaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata kuitupitoisemmalla grahamjauholla tms.)
2 munaa

Täyte:
1 sipuli
noin 200g tuoreita herkkusieniä
1 (noin 350 gramman) kesäkurpitsa
(tilkka öljyä)
1½ tl kirveliä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
100 g kevyttä valkosipulituorejuustoa
2 munaa
2 tomaattia (osan tai kaikki voi korvata paprikalla)
2 dl kevytjuustoraastetta

1. Kiehauta rasva, vesi ja suola kattilassa.

Lisää kiehuvaan seokseen kaikki jauhot kerralla nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.

Anna taikinan jäähtyä.

2. Vatkaa jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella.

Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Hienonna sipuli.

Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi (voit myös hienontaa ne tehosekoittimessa).

Suikaloi kesäkurpitsa.

4. Laita paistinpannulle tilkka öljyä (vajaa tl riittää) ja paista siinä sipuli ja herkkusienet.

Lisää joukkoon porkkanaraaste ja kesäkurpitsat.

Anna hautua muutama minuutti.

5. Mausta seos kirvelillä, suolalla ja pippurilla.

Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Jäähdytä seosta hetki ja lisää sitten kananmunat.

Sekoita massa tasaiseksi.

6. Kaada täyte piirakkapohjalle.

Viipaloi tomaatit (ja/tai paprika) ja asettele ne täytteen päälle.

7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa ala- tai keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.