Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 100 g1,7 kpl   76 kcal1,9 g16 g0,2 g1 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl710 kcal0,8 g0,4 g80 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g100 g    600 kcal21 g6,6 g54 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40 g  4 rl2/3 dl134 kcal0 g33 g0 g0,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Puolukka 200 g  17 rl3,3 dl78 kcal0,9 g14 g1 g5,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
820 g    2443 kcal36 g246 g144 g6,8 g
Ravintosisältö / annos103 g    307 kcal4,5 g31 g18 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    298 kcal4,4 g30 g18 g0,8 g
Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)