Quiche Lorraine

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Timjami 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 4,2 kcal0,1 g0,4 g0,1 g0,6 g
Kananmuna kuoreton 275 g5 kpl   392 kcal34 g0,8 g28 g0 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl300 g    255 kcal4,2 g13 g21 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 300 g 60 tl20 rl3 dl832 kcal6 g9 g84 g0 g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio350 g    1015 kcal119 g0 g60 g0 g
Grahamjauho 110 g 37 tl12 rl2 dl361 kcal12 g67 g2,4 g11 g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl300 g    1020 kcal42 g192 g9 g17 g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1421 kcal1,5 g0,8 g160 g0 g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g600 g    540 kcal96 g8,4 g16 g0 g
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Ruokasuola jodioitu 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2796 g    5913 kcal318 g304 g381 g33 g
Ravintosisältö / annos175 g    370 kcal20 g19 g24 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    212 kcal11 g11 g14 g1,2 g
Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.