Suppilovahveropasta, Salla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot35 g    102 kcal4,9 g0,4 g9 g0 g
Kesäkurpitsa, tuore175 g1/2 kpl   30 kcal1,1 g4,4 g0,7 g1,2 g
Sipuli (kuorittu)175 g3,2 kpl  1,9 dl47 kcal2,3 g8,4 g0,4 g3 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Spagetti, Barilla100 g    350 kcal12 g72 g1,5 g3 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50 g    15 kcal0,5 g2 g0,2 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl50 g    170 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
595 g    802 kcal22 g89 g39 g7,2 g
Ravintosisältö / annos198 g    267 kcal7,3 g30 g13 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal3,7 g15 g6,6 g1,2 g
Tarvikkeet: kattila, paistinpannu, leikkuuveitsi, leikkuulauta.

Ruskista pilkottu pekoni rapeaksi.

Jos pekonin rasva tässä haihtuu liiaksi, lisää kesäkurpitsaa varten tilkka öljyä.

Paista ohueksi suikaloidut kesäkurpitsaviipaleet niin kypsiksi, että niihin tulee ruskeita täpliä.

Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, joten jonkin aikaa tähän menee.

Kun kesäkurpitsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää pilkottu sipuli.

Muista laittaa samaan aikaan vesikattila kiehumaan, ja lisää spagetit kiehumaan abt samaan aikaan kun lisäät sipulit.

Sipulia ei mielestäni tarvitse paistaa ruskeaksi, semmoinen kevyesti kuullotettu on sopivaa.

Eli pannun lämpöä voi tässä vaiheessa alentaa, ettei sipuli pala - pekoni ja kesäkurpitsahan ovat jo kypsiä.

Lisää puhdistetut sienet kesäkurpitsa-pekoni-sipuli-pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes sienten neste on haihtunut.

Lisää kuohukerma, jatka nestettä esim.

valkoviinillä, vedellä, maidolla.

Mausta mielesi mukaan, esim.

suola, mustapippuri, persilja käyvät hyvin.

Valuta kypsä spagetti ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Lautaselle voi ripottaa vielä parmesaanijuustoa.

Kevenee, jos jättää pois pekonin, käyttää vähemmän rasvaa, vaihtaa kuohukerman kevyeen ruokakermaan.

Minun mielestäni silloin kärsii myös maku.

Tätä reseptiä on helppo soveltaa, joten oman optimaalisen keveys/makukombinaation löytää varmasti jokainen.