Suppilovahveropasta, Salla
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot | 35 g | | | | | 102 kcal | 4,9 g | 0,4 g | 9 g | 0 g |
Kesäkurpitsa, tuore | 175 g | 1/2 kpl | | | | 30 kcal | 1,1 g | 4,4 g | 0,7 g | 1,2 g |
Sipuli (kuorittu) | 175 g | 3,2 kpl | | | 1,9 dl | 47 kcal | 2,3 g | 8,4 g | 0,4 g | 3 g |
Oliiviöljy | 10 g | | 2 tl | 0,7 rl | 0,1 dl | 88 kcal | 0 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Spagetti, Barilla | 100 g | | | | | 350 kcal | 12 g | 72 g | 1,5 g | 3 g |
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g | 50 g | | | | | 15 kcal | 0,5 g | 2 g | 0,2 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 50 g | | | | | 170 kcal | 1 g | 1,5 g | 18 g | 0 g |
|
| Koko resepti 3 annosta | 595 g | | | | | 802 kcal | 22 g | 89 g | 39 g | 7,2 g |
Ravintosisältö / annos | 198 g | | | | | 267 kcal | 7,3 g | 30 g | 13 g | 2,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 135 kcal | 3,7 g | 15 g | 6,6 g | 1,2 g |
Tarvikkeet: kattila, paistinpannu, leikkuuveitsi, leikkuulauta.
Ruskista pilkottu pekoni rapeaksi.
Jos pekonin rasva tässä haihtuu liiaksi, lisää kesäkurpitsaa varten tilkka öljyä.
Paista ohueksi suikaloidut kesäkurpitsaviipaleet niin kypsiksi, että niihin tulee ruskeita täpliä.
Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, joten jonkin aikaa tähän menee.
Kun kesäkurpitsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää pilkottu sipuli.
Muista laittaa samaan aikaan vesikattila kiehumaan, ja lisää spagetit kiehumaan abt samaan aikaan kun lisäät sipulit.
Sipulia ei mielestäni tarvitse paistaa ruskeaksi, semmoinen kevyesti kuullotettu on sopivaa.
Eli pannun lämpöä voi tässä vaiheessa alentaa, ettei sipuli pala - pekoni ja kesäkurpitsahan ovat jo kypsiä.
Lisää puhdistetut sienet kesäkurpitsa-pekoni-sipuli-pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes sienten neste on haihtunut.
Lisää kuohukerma, jatka nestettä esim.
valkoviinillä, vedellä, maidolla.
Mausta mielesi mukaan, esim.
suola, mustapippuri, persilja käyvät hyvin.
Valuta kypsä spagetti ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Lautaselle voi ripottaa vielä parmesaanijuustoa.
Kevenee, jos jättää pois pekonin, käyttää vähemmän rasvaa, vaihtaa kuohukerman kevyeen ruokakermaan.
Minun mielestäni silloin kärsii myös maku.
Tätä reseptiä on helppo soveltaa, joten oman optimaalisen keveys/makukombinaation löytää varmasti jokainen.