Sorsapata, Salla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot105 g    305 kcal15 g1,1 g27 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g100 g    30 kcal1 g4 g0,3 g0 g
Ankka, grillattu ilman nahkaa600 g    840 kcal166 g0 g15 g0 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 150 g 30 tl10 rl1,5 dl585 kcal3,2 g3,3 g63 g0 g
Crowmoor siideri500 g    200 kcal0 g20 g0 g0 g
Voi (perinteinen meijerivoi)15 g    108 kcal0 g0 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1670 g    2121 kcal187 g38 g118 g3,4 g
Ravintosisältö / annos418 g    531 kcal47 g9 g30 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    127 kcal11 g2,2 g7,1 g0,2 g
Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.