Sitruunainen kanakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Kanan Rintafile300 g    309 kcal69 g3,6 g4,5 g0 g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl160 kcal26 g4 g4 g0 g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 60 g1/2 kpl   16 kcal0,2 g0,9 g0,4 g1,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1580 g    537 kcal98 g11 g13 g1,2 g
Ravintosisältö / annos395 g    134 kcal25 g2,7 g3,1 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal6,2 g0,7 g0,8 g0,1 g
Valmistus noin. 15 min.

Laita vesi lämpiämään kanaliemikuutioiden kanssa.

Suikaloi kanan rintafilet.

Kun vesi kiehuu, laita joukkoon kanan filesuikaleet.

Anna kiehua noin 7 minuuttia.

Poista pinnalta vaahto ja sekoita välillä niin että suikaleet kypsyvät joka puolelta.

Kun suikaleet ovat valkoiset ja nousseet pintaan, ota keitto pois levyltä.

Lisää kattilaan puolikkaan sitruunan mehu ja raejuusto.

Soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoa maukas ja kevyt lämmin keitto!