Lihamureke (karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Creme bonjour levite valkosipuli190 g    342 kcal16 g7 g29 g0,2 g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 70 g8,8 kpl   262 kcal16 g0 g22 g0 g
Sipuli (kuorittu)700 g13 kpl  7,8 dl189 kcal9 g34 g1,4 g12 g
Valkosipuli 14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Oliiviöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1929 g    2691 kcal208 g43 g189 g12 g
Ravintosisältö / annos161 g    225 kcal17 g3,6 g16 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    139 kcal11 g2,2 g10 g0,6 g
Kuulota sipuli reilussa oliiviöljyssä.

Laita jauheliha astiaan ja mausteita oman maun mukaan( esim.

pippuria 2rkl, suolaa 1tl, yleismauste 2rkl).

laita joukonjatkoksi kananmunat, creme bonjour ja lopuksi sipulit(viilentyneinä).

Sekoita hyvin.

Laita taikina leivinpaperille ja levitä tasaiseksi.

Taikinalevyn päälle höylää kermajuustoa tasainen yhden siivun kerros.

Lopuksi kääri taikina rullalle.

Viimeiseksi "kääretorttu" uuniin 225astetta ja 45minuuttia.