Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl134 kcal0,2 g0,2 g15 g0 g
Sokeri 106 g35 kpl27 tl8,9 rl1,3 dl432 kcal0 g106 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)125 g    40 kcal3,8 g5,9 g0 g0 g
Rypsiöljy 23 g 4,5 tl1,6 rl1/4 dl199 kcal0 g0 g23 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 250 g    89 kcal0,4 g18 g0,2 g5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
691 g    1451 kcal21 g244 g40 g11 g
Ravintosisältö / annos115 g    241 kcal3,5 g41 g6,6 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal3 g35 g5,7 g1,5 g
Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa