Ruis-omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow100 g    550 kcal0,9 g0,9 g60 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl335 kcal10 g68 g1,2 g3,4 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 200 g    71 kcal0,3 g14 g0,2 g4 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Omenasose makeuttamaton 45 g   0,4 dl34 kcal0,1 g7,7 g0 g0,7 g
Margariini, 60%, Rainbow50 g    275 kcal0,5 g0,5 g30 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Ruishiutale 90 g  18 rl3 dl266 kcal7,9 g47 g2,3 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
732 g    1979 kcal27 g229 g99 g21 g
Ravintosisältö / annos73 g    197 kcal2,7 g23 g10 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    271 kcal3,7 g31 g14 g2,8 g
Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min