Suklaatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl44 kcal0 g0,5 g5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 150 g  15 rl2,3 dl515 kcal15 g105 g1,8 g5,3 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6 g 2 tl1 rl0,2 dl22 kcal1,1 g0,7 g1,3 g1,8 g
Tomusokeri 1dl=60g6 g    24 kcal0 g6 g0 g0 g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl109 kcal0 g1,2 g13 g0 g
Maissitärkkelys 7 g  1 rl0,1 dl25 kcal0 g6 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 60 g 12 tl4 rl0,6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g200 g    1212 kcal19 g83 g89 g17 g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl65 kcal0 g0,7 g7,5 g0 g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g200 g    460 kcal0,8 g24 g40 g1 g
Rommi , annos 40g5 g    12 kcal0 g0 g0 g0 g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g33 g    176 kcal1,6 g17 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
768 g    2663 kcal38 g244 g168 g25 g
Ravintosisältö / annos64 g    222 kcal3,2 g20 g14 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    347 kcal4,9 g32 g22 g3,3 g
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.