Kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2500 g    528 kcal30 g85 g5 g53 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44 g    123 kcal4,1 g7,9 g8,4 g0,2 g
Kikkoman soijakastike vähäsuol. (250ml)50 g    41 kcal4,8 g5,5 g0 g0 g
Siirappi 140 g 20 tl7 rl1 dl422 kcal0,1 g104 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Vesi, vesijohtovesi 750 g 150 tl50 rl7,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Riisi,risella, pitkäjyväinen200 g    700 kcal16 g152 g3,4 g8 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 400 g   5,3 dl1282 kcal107 g0 g96 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4334 g    3163 kcal165 g366 g113 g65 g
Ravintosisältö / annos433 g    316 kcal17 g37 g11 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal3,8 g8,4 g2,6 g1,5 g
Leikkaa kaali suikaleiksi ja keitä suolatussa vedessä suht koht pehmeiksi.

Keitä riisit noin 2 dl:ssä lihalientä kunnes neste on imeytynyt.

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada keitin vesi pois kaalista.

Sekoita riisit kaali ja jauheliha ja laita voideltuun vuokaan.

Kaada päälle siirappi ja soijakastike ja hiukan meiramia.

Sekoita vielä.

Lopuksi lihalientä niin paljon että peittyy.

Uuniin 170 asteeseen.

Hauduta noin 3 tuntia.

Vähempikin riittää, mutta parempaa pidemmällä ajalla.