Piimävelli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 % 300 g    921 kcal82 g7,5 g63 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 49 g  4,9 rl3/4 dl167 kcal5 g34 g0,6 g1,7 g
Siirappi 105 g 15 tl5,3 rl3/4 dl317 kcal0,1 g78 g0 g0 g
Sokeri 64 g21 kpl16 tl5,3 rl3/4 dl259 kcal0 g64 g0 g0 g
Piimä, (Milbona), annos 100g450 g    144 kcal15 g20 g0 g0 g
Rusina 60 g 20 tl6,7 rl1 dl175 kcal1,7 g36 g0,3 g5,8 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Riisi puuroutuva 64 g  4,9 rl3/4 dl218 kcal3,9 g48 g0,4 g1,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2092 g    2202 kcal108 g288 g64 g9 g
Ravintosisältö / annos209 g    220 kcal11 g29 g6,4 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal5,1 g14 g3,1 g0,4 g
Keitetään vedessä rusinat ja puuroriisi kypsiksi.

Lisätään piimä-jauho-liemi ja sokeri sekä siirappi.

Jauhon saettua otetaan pois hellalta.

Maustetaan suolalla ja lisätään leipäjuusto mielusan kokoisina nokareina.