Kinkku-Ruislasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Koskenlaskija kylmäsavuporo (Valio), annos 250g250 g    625 kcal48 g0,1 g55 g0 g
Kevytmaito hyla (Valio)600 g    276 kcal19 g29 g9 g0 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g30 g  3 rl0,5 dl108 kcal3,9 g21 g0,6 g1,1 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen30 g    216 kcal0,3 g0,3 g24 g0 g
Kevyt pizzasuikale (250 g)250 g    230 kcal33 g2,5 g10 g0 g
Ruispalat, Vaasan ruispalat, molemmat puolet (yksi n.27g)162 g    348 kcal13 g66 g2,1 g16 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1322 g    1803 kcal117 g119 g101 g17 g
Ravintosisältö / annos220 g    300 kcal19 g20 g17 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal8,8 g9 g7,6 g1,3 g
1. Valmista kastike.

Kiehauta jauhot rasvassa.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Lisää sulatejuusto pieninä nokareina.

Mausta mustapippurilla.

Sekoita, kunnes juusto on liuennut.

2. Kaada pienehköön lasagnevuokaan noin 1/3 kastikkeesta.

Lado päälle 3 viipaletta ruipaloja ( määrä riippuu vuoan koosta) halkaisupinta ylöspäin.

Nostele leiville kinkkusuikaleita tasaiseksi kerrokseksi.

Kaada päälle kastiketta.

Lado pinnalle loput leivät ja kaada päällimmäiseksi kastiketta.

3. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.