Papu-vehnäsalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 50 g   0,7 dl148 kcal5,3 g27 g1,1 g5 g
Papu valkoinen, keitetty 192 g   2,7 dl207 kcal16 g27 g0,7 g13 g
Maustekurkku sokerisuolattu 114 g1,1 kpl   23 kcal0,8 g3,4 g0,1 g2,1 g
Punasipuli, kuorittu, 100g40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g25 g    143 kcal4,4 g5,9 g12 g3 g
Viinietikka balsami5 g    1,8 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g41 g    62 kcal0,4 g2,5 g5,3 g0,3 g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g11 g    43 kcal3,6 g0 g3,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
478 g    638 kcal31 g67 g23 g25 g
Ravintosisältö / annos159 g    212 kcal10 g22 g7,6 g8,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal6,5 g14 g4,8 g5,1 g
Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.