Hirvipata marinoidusta hirvestä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g184 g2,8 kpl   52 kcal1,1 g11 g0,4 g4,6 g
Sipuli (kuorittu)180 g3,3 kpl  2 dl49 kcal2,3 g8,6 g0,4 g3,1 g
Pekoni rasvainen 60 g3 kpl   226 kcal7,2 g0 g22 g0 g
Voi (perinteinen meijerivoi)13 g    94 kcal0 g0 g10 g0 g
Hirvenliha 280 g    315 kcal59 g0 g8,4 g0 g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 333 g0,8 kpl 22 rl3,3 dl142 kcal1,3 g14 g0 g0 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 120 g 24 tl8 rl1,2 dl468 kcal2,6 g2,6 g50 g0 g
Lihaliemi laimennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl38 kcal0 g6 g1,2 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g20 g  2 rl0,3 dl72 kcal2,6 g14 g0,4 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1410 g    1475 kcal78 g59 g94 g8,8 g
Ravintosisältö / annos353 g    369 kcal20 g15 g24 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal5,5 g4,2 g6,7 g0,6 g
Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.