Punajuurikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 320 g4 kpl   123 kcal3,2 g22 g0,6 g8 g
Palsternakka 150 g1 kpl   95 kcal0,8 g18 g0,6 g6,8 g
Punasipuli, kuorittu, 100g236 g4,3 kpl  2,6 dl64 kcal3,1 g11 g0,5 g4 g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)16 g    40 kcal1,8 g0,5 g3,5 g0,2 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g15 g    17 kcal0,1 g3,5 g0 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 400 g2 kpl   154 kcal0,6 g33 g0,4 g6 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g150 g    315 kcal35 g0 g20 g0 g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g50 g    70 kcal1,4 g3,3 g6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2338 g    881 kcal46 g91 g31 g25 g
Ravintosisältö / annos585 g    220 kcal11 g23 g7,8 g6,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal2 g3,9 g1,3 g1,1 g
Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.