Peruna-papusalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 100 g   1,4 dl108 kcal8,4 g14 g0,4 g7 g
Herne 80 g   1,3 dl55 kcal4 g7,5 g0,3 g2,5 g
Punasipuli, kuorittu, 100g60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Omena, keskikokoinen 200g150 g0,9 kpl   51 kcal0,3 g11 g0,5 g2,7 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Viinietikka 15 g 3 tl1 rl0,2 dl3,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g25 g    143 kcal4,4 g5,9 g12 g3 g
Peruna, keskikokoinen 60g150 g2,1 kpl   90 kcal2,3 g20 g0,2 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
604 g    648 kcal21 g61 g34 g18 g
Ravintosisältö / annos201 g    215 kcal6,8 g20 g11 g5,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal3,4 g10 g5,6 g2,9 g
Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.