Kikherneitä tomaattikastikkeessa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)5 g    3,5 kcal0 g0,5 g0,2 g0 g
Currytahna punainen (Pirkka)5 g    13 kcal0,1 g0,5 g1,2 g0 g
Pirkka luomu tomaattimurska500 g    150 kcal7 g33 g2,5 g0 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 300 g  30 rl5 dl399 kcal25 g53 g6 g15 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Viinietikka 30 g 6 tl2 rl0,3 dl6,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
941 g    785 kcal34 g107 g24 g16 g
Ravintosisältö / annos235 g    196 kcal8,5 g27 g6 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal3,6 g11 g2,6 g1,7 g
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.