Ruskakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Neljänviljanpuuro vesi 300 g    112 kcal3,8 g21 g1,1 g5 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g200 g1,2 kpl40 tl13 rl2 dl2,6 kcal0,6 g0 g0 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g200 g1,2 kpl40 tl13 rl2 dl2,6 kcal0,6 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g10 g    32 kcal0 g0,3 g3,8 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1410 g    217 kcal5,4 g36 g5,5 g8,6 g
Ravintosisältö / annos1410 g    217 kcal5,4 g36 g5,5 g8,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    15 kcal0,4 g2,5 g0,4 g0,6 g
500g porkkanoita
150g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2rkl öljyä
1rkl currya
1,5 dl vettä
lihaliemikuutio
200g pehmeää vuohenjuustoa
100g kylmäsavuporoa
rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Raasta tai suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset.

Sekoittele.

Lisää paistamisen lopussa curry kasvisten joukkoon ja kääntele.

Sitten vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutio.

Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää vuohenjuusto ja anna sen liueta Soseuta keitto halutessasi.

Lisää joukkoon poro.

Anna hautua hetki.

Rouhi pippuri, tarkista maku ja lisää persilja.