Nakki-sienistroganoff

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Nakki, kevyt, keskiarvo 400 g13 kpl   628 kcal46 g20 g41 g0,3 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Herkkusieni säilyke 170 g28 kpl  2,8 dl29 kcal3,6 g0,3 g0,5 g4,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Tomaattipyree, Pirkka15 g    12 kcal0,5 g2,9 g0,2 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma(Flora kevyt ruoka)100 g    80 kcal1 g4,5 g7 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1174 g    969 kcal54 g45 g64 g6,5 g
Ravintosisältö / annos293 g    242 kcal13 g11 g16 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal4,6 g3,8 g5,4 g0,6 g
Leikkaa nakit ohuiksi viipaleiksi.

Paista niitä kevyesti pannulla
öljyssä.

Lisää hienonnettu sipuli ja viipaloidut herkkusienet.

Kääntele hetken aikaa ja ripottele sitten pinnalle vehnäjauhot.

Sekoita ja lisää mausteet sekä vesi ja ruokakerma.

Anna kiehua
hiljalleen noin 10 minuuttia, että vehnäjauhot ehtivät kypsyä.

Hienonna pinnalle persiljaa.

Tarjoile perunamuusin, salaatin ja
suolakurkkujen kanssa.