Karpalohyytelökakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu140 g2,3 kpl   176 kcal15 g0,4 g13 g0 g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g22 g    87 kcal0,4 g21 g0 g0 g
Maitorahka, Valio, 0,3250 g 50 tl17 rl2,5 dl163 kcal28 g11 g0,8 g0 g
Ruisjauho (Rainbow)40 g    128 kcal4 g25 g0,9 g5,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl100 g    40 kcal4,5 g5,5 g0,1 g0 g
Karpalo 180 g  15 rl3 dl59 kcal0,8 g6,2 g1,3 g5,9 g
Liivate 4 g 1,3 tl0,4 rl 14 kcal3,4 g0 g0 g0 g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)150 g    120 kcal1,5 g6,8 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
899 g    827 kcal58 g86 g26 g12 g
Ravintosisältö / annos75 g    69 kcal4,8 g7,1 g2,2 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    92 kcal6,4 g10 g2,9 g1,3 g
"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi